Waterafstotende werkkleding & waterdichte werkkleding

Buiten aan de slag met een klus? Dan kom je allerlei weersomstandigheden tegen. De beste keuze om uw lichaam te beschermen is de werkkleding van Dassy.  Deze kleding geeft gedegen bescherming tegen weer en wind. De waterdichte en waterafstotende werkkleding biedt bescherming tegen slecht weer, zoals regen, mist, vocht, allerlei neerslag of een combinatie hiervan.

Perfect tegen regen en kou

Werkkleding die is gecertificeerd is en beschermt tegen regen en sneeuw, laat de huid ademen en voert vocht en zweet weg van het lichaam. Dassy is een professioneel merk op het gebied van werkkleding en levert diverse kwalitatief zeer goede materialen en producten. Het duurzame karakter van onze producten zorgt ervoor dat uw investering in waterdichte/ waterafstotende werkkleding een zeer voordelige investering kan zijn. Om dit voor elkaar te krijgen gebruiken we de verschillende stoffen en technieken. Onderstaand een korte toelischting van de stoffen en technieken die we toe passen.

GELAMINEERD CANVAS
PES 90, 100% polyester – laminatie, +/- 240 g/m²

Dankzij de positieve waterdichte, winddichte en ademende eigenschappen, leent dit type canvas stof zich uitstekend voor de DASSY DNA Austin winterjas. De buitenste laag polyester is waterafstotend en werd gelamineerd met een waterdicht en ademend membraam. Hierdoor kunnen water en wind van buitenaf niet doordringen en wordt uw lichaamswarmte optimaal behouden, terwijl transpiratievocht wel kan ontsnappen. Het resultaat: een stof waarmee u langer comfortabel kunt blijven doorwerken in de regen of de sneeuw.

WR: 10.000mm – MVP: 7000g/m²/24h

GELAMINEERDE CANVAS werkkleding
GELAMINEERDE CANVAS werkkleding

 

GECOATE POLYESTER
PES 70, 100% polyester – polyurethaan coating, +/- 200 g/m²

Een performante stof, die na een fluorescerende behandeling uiterst geschikt is voor de DASSY Atlantis hoge zichtbaarheidsparka en de Bilbao hoge zichtbaarheidsbodywarmer. Een hoogwaardige bescherming tegen regen wordt gegarandeerd door de waterdichte naden en dit type canvas stof. “Coaten” betekent zoveel als een deklaag of “coating” aanbrengen. Dankzij dit proces is de stof zowel water- als winddicht en kan transpiratievocht vanonder het kledingstuk nog steeds naar buiten toe ontsnappen. Dit ademend vermogen vermindert de kans op verhitting of vochtophoping waardoor u ook gedurende lange werkprestaties steeds comfortabel kan blijven doorwerken.

certificatie EN343:2003+A1:2007 – klasse 3

GECOATE POLYESTER werkkleding
GECOATE POLYESTER werkkleding

 

DRIELAAGSE FLEECE
PES 28, 100% polyester, +/- 350 g/m²

Niet zomaar een fleecestof. Deze fleece heeft niet enkel een hoge isolatiegraad, waardoor lichaamswarmte uitstekend wordt behouden, de geavanceerde drielaagse structuur zorgt er eveneens voor dat de stof waterdicht, winddicht en bovenal ademend is. Wind of regen dringen dus niet door, terwijl transpiratievocht wel kan ventileren. Dit voorkomt vochtophoping of verhitting en houdt de drager altijd droog.

WR: 4000mm – MVP: 2000g/m²/24h

DRIELAAGSE FLEECE werkkleding
DRIELAAGSE FLEECE werkkleding

 

GELAMINEERDE POLYESTER STOF (OXFORD WEVING)
PES 80, 100% polyester – TPU laminatie, +/- 200 g/m²

Deze stof in 100% polyester werd gelamineerd met een waterdicht en ademend membraan in TPU (Thermoplastisch polyurethaan). Hierdoor is de stof zowel water-als winddicht, een onmisbare kwaliteit voor de DASSY D-FX Hyper wind-en waterdichte jas. Bovendien zorgt het membraan ervoor dat transpiratievocht nog steeds naar buiten toe kan ontsnappen. Zo wordt verhitting of vochtophoping vermeden en kunt u comfortabel blijven doorwerken.

WR: 5000mm – MVP: 5000g/m²/24h

GELAMINEERDE POLYESTER STOF (OXFORD WEVING)
GELAMINEERDE POLYESTER STOF (OXFORD WEVING)

 

DRIELAAGSE SOFTSHELL
PES 21, 100% polyester, +/- 280 g/m²
PES 74, 100% polyester, +/- 310 g/m²

DASSY gebruikt een drielaagse softshell stof voor een nieuwe generatie geavanceerde outdoor kledij: nog flexibeler, meer ademend en comfortabeler. Zo is deze soepele stof licht rekbaar en biedt u alle nodige bewegingsvrijheid. De combinatie met een fleece voering aan de binnenzijde garandeert een hoge isolatiegraad en ademend vermogen. De drielaagse structuur van de stof bestaat uit een buiten- en binnenstof, waartussen een ademend membraam werd aangebracht. Hierdoor is de stof wind- en waterdicht, terwijl transpiratievocht nog steeds kan ontsnappen. Dit voorkomt vochtophoping of verhitting, waardoor de drager steeds droog kan blijven doorwerken.

WR: 5000mm – MVP: 5000g/m²/24h

DRIELAAGSE SOFTSHELL werkkleding
DRIELAAGSE SOFTSHELL werkkleding

BEAVERSTOF
PESCO 17, 70% polyester – 30% katoen, +/- 240 g/m²

De specifieke weefmethode van deze stof brengt het katoen aan de binnenzijde en de polyester aan de buitenzijde. Dit maakt de stof lichtglanzend en glad en is daardoor sterk vuilafstotend. Tevens is deze stof zeer sterk, kleurvast, goed reinigbaar, snel drogend en weinig kreukend. DASSY koos voor een Teflon® nabehandeling waardoor de kleding in deze kwaliteit waterafstotend is.

Beaverstof_werkkleding
Beaverstof_werkkleding