Duurzame stoffen

Toegepaste duurzame stoffen in Dassy werkkleding

CORDURA
PA05 – PA06, 100% nylon,+/- 220 g/m² , +/- 285 g/m²

Dé stof bij uitstek voor buitengewoon sterke en slijtvaste werkkleding. Het algemene kenmerk is dat de stof tegen zware belastingen bestand is. De polyamidevezel die u terugvindt in de Cordura® stof verzekert een superieure duurzaamheid. Deze soorten textiel hebben één belangrijke eigenschap gemeen; ze zijn in staat om zware belasting te dragen. Een extra behandeling maakt deze bovendien stof- en waterafstotend voor een eenvoudig onderhoud en optimaal draagcomfort. Al deze kenmerken bij elkaar maken Cordura zeer geschikt om te verwerken in de kwetsbare gedeeltes van werkkleding. Zo wordt de stof gebruikt op de kniestukken van werkbroeken of op de mouwstukken van de werkjassen. In de praktijk blijkt dat werkkleding met Cordura veel langer mee gaat dan werkkleding zonder deze sterke stof. DASSY gebruikt deze stof om de kleding te versterken, daar waar de kans op slijtage het grootst is. Cruciale punten zoals elleboogstukken en borst-, broek- en kniezakken worden hierdoor steviger en slijtvaster.

Cordura werkkleding
Cordura werkkleding

 

POLYESTER-KATOEN
PESCO 61 (+/-245 g/m²), PESCO 63 (+/- 250 g/m²), PESCO 64 (+/-300 g/m²), 65% polyester – 35% katoen

Deze vezelcombinatie zorgt voor duurzame stoffen die tegelijk ook uiterst comfortabel zijn om te dragen. Katoen is het zaadpluis van de katoenplant. De vrucht van de katoenplant barst open wanneer deze rijp is. Hierdoor wordt een dot katoen zichtbaar: het zaadpluis. De katoenvezels zijn twee tot vijf centimeter lang en worden gesponnen tot garen. De mix van polyester en katoen is erg slijtvast en biedt een hoge kleurvastheid, ook bij regelmatig wassen op hoge temperatuur. Dankzij de algemeen bekende kwaliteiten vormt deze stof een vaste waarde in verschillende sectoren zoals onder meer de bouw, wegenwerken en dienstverlenende sector. Bovendien is de PESCO63, gebruikt in de D-FX collectie, ook waterafstotend en elastisch. De stof verkrijgt deze waardevolle eigenschappen door middel van een waterafstotende finish (afwerking) en een mechanische stretch in de stof. Kies uit de drie verkrijgbare grammages in het DASSY aanbod: +/- 245, +/- 250 of +/- 300 g/m², naargelang de specifieke werkomstandigheden.

polyester bedrijfskleding
polyester bedrijfskleding

CANVAS, POLYESTER-KATOEN
PESCO 25 – 65% polyester – 35% katoen, +/- 295 g/m²

Extreem slijtvast en kenmerkend voor zijn superieure duurzaamheid, dankzij een mix van polyester en katoen. De lichte horizontale mechanische stretch biedt extra bewegingsvrijheid en draagcomfort. Bovendien werd de binnenkant van de stof bewerkt, waardoor die nog zachter aanvoelt. Het specifieke weefpatroon geeft deze stof een stoere, ruige look die wordt behouden dankzij een hoge kleurvastheid. Met een optimaal stofgewicht van +/- 295 g/m² is deze canvas stof bovendien aangenaam om dragen zowel in de zomer als in de winter. Kortom, allerlei voordelen verweven in één enkele stof.

poly katoen-stof
poly katoen-stof

CANVAS, KATOEN-POLYESTER
COPES 60 – 60% katoen – 40% polyester, +/- 340 g/m²

Sterke stofmix van katoen en polyester met een hoge slijtvastheid en een ruige look. Een duurzame stof die bovendien aangenaam zacht aanvoelt tijdens het dragen. Dit hoog draagcomfort wordt verder gecombineerd met een optimale bewegingsvrijheid, dankzij de lichte horizontale mechanische stretch.

canvas werkkleding
canvas werkkleding
KATOEN
CO 43 – 100% katoen, +/- 320 g/m²Deze katoenvariant wordt gebruikt om de DASSY collecties uit te breiden. Kleding gemaakt uit katoen voelt van nature steeds aangenaam. Bovendien bieden de isolerende en ventilerende eigenschappen een meerwaarde bij de toepassing voor werkkledij. Gekamd katoen heeft een hogere kwaliteit dan ongekamd katoen. Het katoen wordt voor het spinnen gekamd: de kortste en meest kwetsbare garens worden zo verwijderd. Het resultaat is katoen met een hogere kwaliteit en meer duurzaamheid. De gebruikte CO 43 katoenvariant staat garant voor een sterkere en duurzame stof, wat de levensduur van het katoenen kledingstuk verhoogt. Houd bij aankoop van katoenen werkkleding wel steeds rekening met een krimpgevoeligheid bij de eerste wasbeurten.
katoen-bedrijfskleding
katoen-bedrijfskleding