Geplaatst op Geef een reactie

Dassy tips. Werkkledij met warme dagen

werkkleding warmte zomer

Werkkleding zomer Tips

De temperaturen stijgen, de zomer lonkt. Bereid jezelf voor op warme dagen op het werk. En dan is het snel verleidelijk om uit je kleerkast je meest luchtige short en T-shirt tevoorschijn te toveren. Maar iedere professional weet: een ‘gewone’ zomerse outfit kan niet tippen aan zomerse werkkleding.
De warmte van de zon brandt. Wij hebben een ruim assortiment T-shirts, polo’s, zonnebrillen en korte broeken die aan uw veiligheidseisen voldoen en comfortabel dragen tijdens warme, zonnige dagen. Je voelt hoe het zweet uitbreekt, verlangend naar dat briesje om je wat verlichting te geven en je af te koelen. Het is tijd om af te koelen. Hier zijn de drie belangrijke aspecten om na te denken over wanneer je jezelf kleedt voor het warm weer.Met deze 3 tips, kan je de hele zomer luchtig en comfortabel aan de slag, zonder in te boeten op veiligheid.

1.

Werkkleding tip:

KIES EEN LICHTE STOF

Een t-shirt is het perfecte kledingstuk voor je werkkleding tijdens warme en zonnige werkdagen.
Ons assortiment t-shirts bevat items die veel comfort bieden.  Het gewicht van een stof wordt uitgedrukt in gram per vierkante meter. Zo kan men de dikte van de stof bepalen en hoe dicht die geweven is. Een werkbroek van 300 g/m² zal eerder geschikt zijn voor koudere temperaturen. In de zomer mag het gerust wat lichter.

Maar uiteraard is ‘licht’ niet het enige wat telt! De stof van je werkbroek moet nog steeds stevig genoeg zijn om lang mee te gaan én om je de nodige bescherming te bieden. De lange en de korte broeken van de nieuwe DASSY® D-FLEX-collectie bieden met hun ±245 g/m² het perfecte evenwicht tussen licht én stevig.

Draag je hoge zichtbaarheidskleding op het werk? Geen nood: een deel van de DASSY-hoge zichtbaarheidscollectie bestaat nu ook in een lichtere, maar wél even duurzame stofkwaliteit. Ontdek de extra lichte hoge zichtbaarheidskleding.

2. AL EENS AAN MESH-INZETSTUKKEN GEDACHT?

Een tweede manier om fris te blijven in de zomer? Mesh-stof, op plaatsen waar je snel begint te zweten. Zo hebben de nieuwe T-shirts DASSY® Carter (hoge zichtbaarheid) en DASSY® Nexus allebei mesh-stof onder de armen. Zeg maar vaarwel tegen okselvijvers!

Werk je liever in een polo? Dan kan bij warm weer de kraag wel eens gaan ‘plakken’ in je nek. Daarom werd bij de DASSY® Traxion polo gewerkt met mesh-stof. Om een ‘cleane’ look te garanderen, zit die echter netjes verborgen onder de kraag.

En de DASSY® Odessa zomer hoge zichtbaarheidsbroek? Die combineert een lichte stof met ademende mesh-stof in het kruis en in de knieholtes. Ideaal voor een optimale ventilatie terwijl je nog steeds uitstekend zichtbaar bent.

3.Werkkleding tip UV-STRALINGSBESCHERMING

Licht en luchtig? Graag! Maar als de zon hevig brandt, moet je je ook beschermen tegen schadelijk Uv-stralen. De DASSY® Traxion, Nexus, Brandon & Carter bieden de hoogste bescherming, nl. UPF50+ (Ultraviolet Protection Factor). Dat betekent dat ze meer dan 98% van de schadelijke zonnestralen blokkeren.

Extra troef van deze 4 modellen? De sneldrogende polyestervezel voert het vocht snel af waardoor je perfect koel en droog blijft. En ga je toch wat zweten? Geen probleem: dankzij de antibacteriële behandeling worden onaangename zweetgeurtjes geneutraliseerd!

4. bonus tip

Het lijkt misschien vreemd om onderkleding te dragen met warm weer en veel zon, maar toch kan dit beter aanvoelen dan een enkel t-shirt. Ademend ondergoed zorgt namelijk voor goede ventilatie en een goede vochtafvoer. Hierdoor blijft uw lichaam koel en droog. Let bij de keuze van uw onderkleding op het materiaal; Bamboo als materiaal wordt over het algemeen erg fijn gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *