Binnenbeenlengte meten werkbroek

Hoe binnenbeenlengte opmeten van de werkbroek.

Binnenbeen opmeten

Voor het bepalen van de beenlengte wordt de lengte van het binnenbeen gemeten.  Als je weet hoe je je binnenbeenlengte zelf, of met hulp van iemand anders moet meten, kan dat je werkkleding comfortabeler doen zitten en is het makkelijker om de juiste maat te kopen. Het opnemen van de beenlengte kan eenvoudig door de afstand tussen de kruisnaad van de (spijker)broek naar de zoom van broekspijp op te meten.

Stappenplan binnenbeenlengte opmeten

Zo meet u uw binnenbeenlengte:

  • Zorg dat u een los zittende broek of rok draagt die u toelaat om tot hoog in uw kruis te meten. Meet desnoods zonder broek of rok.
  • Draag géén werkschoenen.
  • Neem een boek dat voldoende groot is (ca 30cm hoog of meer) en een lint- of vouwmeter.
  • Ga met je rug tegen een muur staan, zonder schoenen en met een comfortabel loszittende broek of rok.
  • Zet de voeten circa 15cm uit elkaar.
  • Druk het boek tussen uw benen met de korte kant tegen de muur.
  • Schuif het boek naar boven tot u de lange kant met behoorlijke kracht in uw kruis drukt.
  • Meet de afstand tussen de grond en de bovenkant van het boek, laat je eventueel helpen bij het meten.

BEENLENGTES DASSY

De werkbroeken van DASSY zijn, op enkele uitzonderingen na, verkrijgbaar in drie verschillende tussenbeenlengtes: de ‘standaard’, de ‘plus’ en de ‘minus’. Deze laatste twee zijn niet beschikbaar in alle maten en kleuren. Meer informatie over de beschikbare tussenbeenlengtes is terug te vinden in de DASSY matentabellen.

STANDAARD
De STANDAARD tussenbeenlengte is 81 cm en beschikt over een brede zoom van 5 cm. Hierdoor kan de broek op een eenvoudige manier verlengd worden tot een maximale lengte van 86 cm.

MINUS (kort)
De MINUS tussenbeenlengte is 75 cm en beschikt over een brede zoom van 5 cm. Hierdoor kan de broek op een eenvoudige manier verlengd worden tot een maximale lengte van 80 cm.

PLUS (lang)
De PLUS tussenbeenlengte is 87 cm en beschikt over een brede zoom van 5 cm. Hierdoor kan de broek op een eenvoudige manier verlengd worden tot een maximale lengte van 92 cm.

Meet uw tussenbeenlengte op de broek en dit zonder het meetlint te strak aan te trekken. Doe dat volgens de tekening, van het kruis tot de gewenste lengte.

NB Als postorderbedrijf zijn wij aangewezen op onze maattabellen, dus zorgt u dat uw medewerkers goed wordt gemeten. Niet de mensen alleen naar hun maat vragen!

Brede zoom aan de werkbroek

De DASSY broeken, overalls en bretelbroeken hebben een speciale brede zoom. Deze zoom is dubbel afgewerkt en daardoor eenvoudig, zonder extra werk verlengbaar met vijf centimeter. Dit betekent dat u de broekspijpen kunt verlengen door slechts één naad in de zoom los te maken en dat de zoom van de verlengde broek nog steeds afgewerkt is.

Brede zoom aan de werkbroek. Dus handig verlengen!